Zelf depot starten?

Met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen ontwikkelde Netwerk Bewust Verbruiken een opstartpakket. Hiermee helpen we je op weg om een depot op te starten in jouw omgeving. We bundelden onze ervaringen – het vinden van een geschikte locatie, hoe partners en vrijwilligers samenbrengen, hoe fietsjes en materiaal verzamelen, financiering, perswerking en promo, het aantrekken van de bezoekers  – waardoor je sneller op weg kan.

 

Is jouw organisatie, buurtgroep, school of gemeente geïnteresseerd om een Op Wielekes-depot te beginnen? Dan helpt ons opstartpakket je alvast op weg.

Hoe meer kinderen op de fiets, hoe beter! Dit opstart pakket is dan ook gratis en voor iedereen. Wel vragen we de verspreiding via ons te laten verlopen. Zo hebben we zicht op potentiële nieuwe depots.  Voor het gebruik van dit opstartpakket vragen we akkoord te gaan met twee principes, namelijk terugkoppeling en verwijzing.

  1. Terugkoppeling: Je wordt lid van het lerend netwerk. Hier delen we informatie zoals contracten, aantal depots en fietsen, financieel systeem,… en het lid worden van het lerend netwerk.
  2. Verwijzing: op de website wordt gelinkt naar www.opwielekes.be (waar alle deelinitiatieven worden verzameld).
  3. Naamgeving: Je bent vrij in de naamgeving. Maar noem je je depot Op Wielekes, dan krijg je extra mogelijkheden.